top of page

 news 

News 1

Many opportunities to experience Oslo Sinfonietta in November!

A lot is happening at Oslo Sinfonietta these days!

 

In November, we have four international concerts on our agenda: Two at the Dutch festival November Music in 's-Hertogenbosch and two at the Huddersfield Contemporary Music Festival in England. Additionally, there will be Norwegian premieres of the works "Skull" by Rebecca Saunders and "Through Imaginary Landscapes" by Martin Hirsti-Kvam when we visit the Norwegian Opera and Ballet on November 25th.

 

But that's not all – the performance "EPP" by Tormod Lindgren and Lars Skoglund with Theater Corpus is making its way to DYRK-BRYN on November 10th and 11th. Oslo Sinfonietta is contributing with recorded music this time.

 

Check out our event pages for more information and tickets.

Bjarne Sakshaug
06.10.1962 - 11.04.2023

It is with great sorrow we received the news that pianist Bjarne Sakshaug passed away on the 11th of April.

 

Bjarne was a member of Oslo Sinfonietta for several decades, he was a brilliant musician who will be deeply missed. Our thoughts are with his family.

Thank for your broad smiles, your generous friendliness, and your laughter. Rest in peace, dear colleauge.

His memorial page can be viewed here.

Spennende og variert jobb med nyskapende musikk!

Vi er nå på utkikk etter en initiativrik, selvstendig og strukturert produsent. Vi ønsker en medarbeider med gode samarbeidsevner, en som liker å lære nye ting og ikke er redd for å håndtere uvante oppgaver og situasjoner.

Administrasjonen består i dag av daglig leder og to administrativt ansatte, og er lokalisert i kulturhuset Sentralen. Med over 20 årlige produksjoner i inn- og utland, omfattende konsertvirksomhet og flere innspillingsprosjekter, er ensemblene inne i en spennende periode med mulighet for forandringer og utvidelse. Den nye medarbeideren vil være en sentral person i videreutviklingen av foreningen.

 

Arbeidsoppgaver

 • Planlegging, koordinering og gjennomføring av konserter, sceneproduksjoner, turnéer og plateinnspillinger

 • Utarbeidelse av prosjekt- og prøveplaner, booking av musikere i samråd med ensembleledere

 • Vareta og organisere tekniske, bemannings- og logistikkbehov for prosjekter

 • Løpende kontakt med musikere og eksterne samarbeidspartnere

 • Prøve- og konsertavvikling

 • Administrative oppgaver som: notebestilling, søknadsskriving, informasjonsarbeid

 • Noe arbeid med formidling på sosiale medier kan komme i tillegg

 

Kvalifikasjoner og egenskaper vi ser etter

 • En engasjert, strukturert, effektiv person med stor arbeidskapasitet

 • Gode samarbeidsevner og evne til å beholde roen i hektiske situasjoner

 • Innstilt på at ingen oppgave er for liten, ingen for stor og beredt til å veksle mellom praktiske og administrative oppgaver i hverdagen

 • Erfaring fra konsertproduksjon, prosjektledelse eller arrangementsavvikling på kunst- og kulturfeltet og forståelse for kunstnerisk virksomhet

 • Kjennskap til samtidsmusikkfeltet eller det klassiske musikkfeltet er en fordel

 • Erfaring med markedsføring, pressearbeid og drift av sosiale medier, samt kjennskap til bilde- og videobehandling er en fordel

 • Gode språkkunnskaper i både norsk og engelsk

 • Førerkort er en fordel

 

Vi tilbyr

 • en stilling som samarbeider med de beste aktører innen samtidsmusikk i inn- og utland

 • en spennende arbeidsplass i et vitalt og nyskapende miljø

 • lønn etter avtale

 • fleksibel arbeidstid

 

Kvelds- og helgearbeid og noe reisevirksomhet må påregnes.
Søknad med CV sendes på e-post til post@cikos.no.
Spørsmål rettes til daglig leder Sarah Ludwig-Simkin (sarah@cikos.no)

 

Tiltredelsesdato: snarest

Oslo Sinfonietta og Cikada skal endelig få ryddet opp i arkivet vårt.

Foreningen Oslo Sinfoniaetta og Cikada har ansatt Marianne Alme Ibabao til å lede arbeidet med å katalogisere og systematisere arkivet. Her er det tretti år med nyere musikkhistorie som skal tas vare på.

 

Hovedmålet med Mariannes jobb er å bygge opp et velfungerende arkiv for foreningen. Med en historie på over 30 år, er det mye materiale som har samlet seg opp, og en del av Mariannes jobb innebærer å skaffe oversikt over materialet og systematisere det så det blir lett å finne tilbake til. Dessuten har vi en notesamling som skal katalogiseres, og en del dokumenter og opptak som bør digitaliseres. Vi har også en pliktavleveringslov i Norge, som sier at publisert materiale skal leveres inn til Nasjonalbiblioteket. En av Mariannes oppgaver er derfor å sørge for at alt aktuelt materiale blir avlevert.


Vi spurte Marianne om hun har funnet noe morsomt i alle eskene.

«Per i dag har jeg ikke fått ‘rotet’ nok i materialet til at jeg har noe helt spesielt morsomt å trekke frem. Men det er gøy å se forskjellen på kommunikasjonsformene fra en del år tilbake kontra nå. Telefakser og håndskrevne brev er ikke akkurat noe som blir hyppig brukt i organisasjoner eller foreninger nå, så selv om mye av dette ikke egentlig er så gammelt, så gir det et morsomt innblikk i arbeidsmetoder som føles fjernt fra dagens metoder.»


Hvordan er det å jobbe med dette arkivet?

«Tidspunktet for når arbeidet startet har vært utfordrende, med påbudet om hjemmekontor i Oslo. Mine oppgaver dreier seg i all hovedsak om fysiske dokumenter, med sortering og bevaring av disse, i tillegg til katalogisering av den fysiske notesamlingen, og dette er ikke oppgaver som kan gjøres på hjemmekontor. Så foreløpig føler jeg at jeg ikke har kommet i gang for fullt, men jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang og få en jevn flyt i arbeidet. Dette er utrolig spennende, og jeg tenker mye på hvordan jeg skal legge opp arbeidet for best mulig resultat. Jeg har et ønske om at når jobben min er fullført, så foreligger det et arkivsystem som er enkelt å bygge videre på. At grunnarbeidet er solid, og at det er intuitivt hvordan fremtidig arkivering skal foregå.»

Litt om Mariannes bakgrunn:


«Jeg er for tiden Masterstudent i Bibliotek- og informasjonsvitenskap ved OsloMet, og jobber også for Stiftelsen Norsk Folkemuseum og Bærum bibliotekene (avd. Ila). Jeg har også en bachelorgrad i Kulturprosjektledelse og et årsstudium (grunnfag) i Kunsthistorie, så kulturuttrykk, kulturarv og bevaring er jo noe jeg er særlig opptatt av.

En god kombinasjon av musikk- og historieinteresse gjorde meg interessert i stillingsutlysningen, og jeg tenkte at dette hørtes ut som et veldig spennende prosjekt å holde på med ved siden av studiene. Jeg liker kombinasjonen av både det å kunne sette ting i system, slik som gjennom katalogisering og klassifisering og å samtidig kunne gjøre et dypdykk i en spesifikk historie. Det vekker både arbeidsglede og nysgjerrighet i meg.»

Frivillig søkes!

Vil du hjelpe en musikkforening med å bygge opp arkivet vårt?

 

Foreningen Oslo Sinfonietta og Cikada skal organisere arkivet vårt og trenger hjelp til å få oversikt. Vi ønsker noen som kan gå igjennom og katalogisere opptak og noter. Opptakene er usortert. De fleste notene er organisert alfabetisk, men vi har også en del usorterte noter som skal settes inn i mapper. Du vil få mulighet til å komme på konsertene våre og være med på enkelte prøver hvis du ønsker det.

 

Vi trenger frivillige til å …

 • Gå igjennom og organisere usorterte opptak

 • Gå igjennom og organisere noen usorterte noter (de fleste notene våre er allerede sortert)

 • Lage en katalog over opptak

 • Lage en katalog over noter

 

 

Når og hvor?

 • Vi finner en tid som passer deg

 • Våre kontorer ligger i Sentralen i Øvre Slottsgate 3

 

Hvem ser vi etter?

Vi ønsker noen som er nøyaktig og velorganisert – en som liker å rydde og lage struktur og lister. Fint om du har kjennskap til Excel. Du må trives med å jobbe selvstendig, men vi er tre andre på kontoret, som gjerne slår av en prat over lunch.

 

Krav

 

Personlig egnethet vektlegges. 

 

Kjennskap til Excel

 

Har du noen spørsmål?

Kontakt Daglig leder, Sarah Ludwig-Simkin, på mail sarah@cikos.no eller telefon 95366951.

Say no to new music cuts in Oslo!

The City Council of our  capital city of Oslo is insistingly urged to keep supporting a viable artistic scene, that includes contemporary music in all its diversity.  

 

Strong, professional music institutions are vital for ensuring the municipality remains an inclusive, attractive and relevant cultural metropolis moving forward.  

 

In the midst of the corona crisis, and despite raising the ceiling in the total grant scheme with over 2 million NOK to a total of 227 million NOK, the Oslo Vice Mayor for Culture and Sports, Omar Samy Gamal (SV), now intends to make sweeping cuts to two of Oslo’s key contemporary music institutions, which are also major employers within the freelance sector.  

 

Against the original proposal of an 2% increase from the Department of Cultural Affairs in the City of Oslo, the Vice Mayor is proposing to cut the operating subsidies of the most important Nordic contemporary music festival by 11%, and of Norway’s most prominent new music ensembles by 43% in 2021.  

 

Cutting funding for Ultima, Oslo Sinfonietta and Cikada is part of a wider programme of cuts to the classical and contemporaruy music sector to the tune of 1.5 million NOK.

 

This will have an extremely damaging effect on the entire scene.  

 

This music scene, built up over many decades, could easily be brought crashing down overnight by the Vice Mayor’s incomprehensible policies.   T

he politicians in the City Council have a duty to protect Ultima, Oslo Sinfonietta and Cikada!

----------

 

The Oslo 2021 budget is being negotiated between now and 26 November, when the budget proposals will be sent to the Council for consideration and approval at a Council meeting on 9 December.  

 

This petition will be sent to the politicians involved.  

 

The City Council’s proposal suggests the following budget cuts: 
- Oslo Sinfonietta & Cikada: -750,000 NOK 
- Ultima: -450,000 NOK 
- Oslo International Church Music Festival: -200,000 NOK 
- Oslo Chamber Music Festival: -100,000 NOK  

 

We need your help to alert them to the urgency of this situation.

 

Oslo’s artistic life is at stake!

Please sign our petition here >>

News 2
News 3
DSC_0807.JPG
bottom of page