top of page

Thu, Sep 22

|

Riksscenen

Ultima | EPP

Dukketeater og ny musikk puster nytt liv i norsk science fiction-klassiker

Ultima | EPP
Ultima | EPP

Time & Location

Sep 22, 2022, 5:00 PM

Riksscenen, Trondheimsveien 2, 0560, 0506 Oslo, Norway

About the Event

Theater Corpus / Lars Skoglund: Epp (2022, WP)

Kjøp billetter her!

Epp er en forestilling i retrofuturistisk prakt til elektronskjelvebassmusikk av Lars Skoglund, fremført av Oslo Sinfonietta. Regi og design av Tormod Lindgren/Theater Corpus.

Axel Jensens roman Epp (1965) er kanskje det mest bemerkelsesverdige norske verket innen science fiction-sjangeren.

Boka  handler om pensjonisten Epp, som bor i en anonym boligblokk i byen  Oblidor. Landet heter Gambolia, og planeten er ikke navngitt. Epp er en studie i nytteløshet og selvbedrag, og boken er blitt tolket som en satire over velferdsstaten.

Verdenen  Epp bor i er velorganisert og gjennomregulert. Alt og alle har sin  plass. Det korte navnet til Epp indikerer at han er lavt på den sosiale  rangstigen. Han lever i evig frykt for å miste enda en bokstav i navnet,  og synke enda lavere i rang. Den gretne Epp skriver daglige rapporter  om hverdagslivet, som å koke egg, lage seg snacks eller å mate sin  kjøttetende plante. I motsetning til Epp, drømmer naboen Lem om et mer  egalitært samfunn, og han prøver stadig å få med seg Epp i en  motstandsbevegelse. I denne triste og skitne boligblokken lever en  underlig drøm, en framtidsnostalgi der friheten er rett rundt hjørnet.

Theater  Corpus ble grunnlagt av Tormod Lindgren i 2017 for å skape dukketeater  for voksne. Han har tidligere satt opp Edvard Munchs Den fri kjærlighets by, og Simplicissimus om det tyske satiremagasinet som sto opp mot nazismen i Weimarrepublikken.

Forestillingen er støttet av Sparebankstiftelsen og Bergsenstiftelsen.

Share This Event

bottom of page