top of page

Oslo Sinfonietta @ Oslo Kammermusikkfestival


Sunday 20. August

Sentralen, Marmorsalen

Norwegian music through the last 100 years - a medley by Christian Eggen (2017)

Bente Leiknes Thorsen

Cello consert (2017)

Soloist Tanja Orning

Til festivalen er det bestilt en cellokonsert av Bente Leiknes Thorsen. Konserten skal fremføres av Tanja Orning. Ideen til verket oppstod gjennom et felles ønske om samarbeid mellom komponist og solist. Orning arbeider med komponistens åpne notemateriale (noteimprovisasjoner) og opptak fra komponistens unike samplekatalog. Thorsen lærer seg å spille cello for å få en bedre forståelse og kjennskap til instrumentet. Møter der materialet/teknikker/improvisasjoner blir dokumentert danner bakgrunnen for materialet til et soloverk for cello. Dette soloverket blir så gjenstand for bearbeidelse til et verk for cello og ensemble. Lengde på verket blir mellom 20 og 25 minutter.

Det andre verket på programmet blir et potpurri, et historisk tverrsnitt av norske verk, med høydepunkter fra de siste 100 års komposisjoner. Tanken bak prosjektet er en hyllest til de norske komponistene i forbindelse med Komponistforeningens 100-års jubileum. Norske komponister har gjennom årene bidratt med mange viktige verk til vår felles kulturarv, og det å vise et eksklusivt utvalg på denne måten blir en hyllest til det.

bottom of page