top of page

Fra lys til mørk ekstase // 27 Feb 2014

Thursday 27.February

19:30

Den Norske Opera & Ballett, Scene 2

En musikalsk lysning og en nonnes ekstaser står på programmet når mezzosopran Hege Høisæter og Oslo Sinfonietta under ledelse av Christian Eggen inviterer til intimt musikkteater 26. og 27. februar.

Tett innpå musikerne på Scene 2 får publikum oppleve tre verker med ulike og særegne atmosfærer.

Konserten innledes med Carola Bauckholts Lichtung, fremført av Cikada stykekvartett. Bauckholt er kjent for å utforske en verden av lyder rik på assosiasjoner og grensene mellom instrumentalmusikk og hverdagslyder. I Lichtung har hun latt seg inspirere av lyset.

I Salvatore Sciarrinos énakter Infinito nero fra 1998 møter vi nonnen Maria Magdalena av Pazzi, som levde mellom 1566 og 1607. Maria opplevde voldsomme ekstaser og det hun sa under dem, ble skrevet ned i fem tykke bind. Tekstene er veldig fysiske i sine beskrivelser: med tårer, blod, melk og spytt – likevel ble de antatt å være Guds ord og Marias profetiske tale. Sciarrinos musikk reflekterer dette fysiske, intime og ekstatiske. Blåserne lager pustelyder og sangeren hvisker mer enn hun synger. Verket iscenesettes gjennom enkel, men effektiv regi av Jonas Corell Petersen og lysdesign av Øyvind Wangensteen.

Vi får også Gustav Mahlers fem Rückert-Lieder i ny drakt, arrangert av Petter Winroth for Oslo Sinfonietta.

Hege Høisæter har vært tilknyttet Operaens solistensemble siden 2002 og er en sanger med et særlig bredt repertoar og spennende profil. Sammen med Oslo Sinfonietta, Norges eldste og fremste orkester for samtidsmusikk, viser hun i denne konserten hvordan musikk kan skape det lyseste lys og det mørkeste mørke.

Premiere på Scene 2, onsdag 26. februar kl. 19.30.

hege høisæter.jpg
bottom of page