top of page

Mon, Jun 14

|

Henie Onstad Art Channel

Ignas Krunglevičius og Oslo Sinfonietta

Henie Onstad Kunstsenter og Oslo Sinfonietta samarbeider om urfremføring av et verk av komponist og billedkunstner Ignas Krunglevičius

Ignas Krunglevičius og Oslo Sinfonietta
Ignas Krunglevičius og Oslo Sinfonietta

Time & Location

Jun 14, 2021, 10:00 AM – Jun 20, 2021, 11:40 PM

Henie Onstad Art Channel

About the Event

Henie Onstad Art Channel Tilgjengelig fra 14.juni kl.10.00 til og med 20.juni. 

Henie Onstad Kunstsenter og Oslo Sinfonietta samarbeider om urfremføring av IRIDECENT av komponist og billedkunstner Ignas Krunglevičius.    

Se den her: https://hok.no/art-channel/iridescent

Krunglevičius om IRIDECENT: Det publikum vil få se i Henie Onstad Kunstsenters Studio, er en rekke industrilignende stålstrukturer. Metallgjenstander er koblet opp til spesialisert lydutstyr som forbinder dem med instrumentene til Oslo Sinfoniettas musikere. Siden verket for det meste er komponert i 2020 og 2021, vil det reflektere mine erfaringer med denne særegne  overgangsperioden. Angst, sinne og apati tas med inn i musikken. Komposisjonen er strukturert som en reaksjon på et traume: gjennom stadier av sjokk, fornektelse, sinne og aksept ledes vi til bedring. Stålskulpturene vil fungere som objekter som absorberer alle disse utmattende følelsene og kanskje til og med helbreder oss. Fremføringen blir som et fordums ritual, der sorg og smerte plasseres inn i livløse gjenstander, slik at vi kan bli satt fri.  

Krunglevičius har skapt en auditiv, visuell og haptisk opplevelse hvor ensemblets analoge, akustiske lyder møter den fysiske form og klang av spesiallagede stålobjekter som blir en del av ensemblet.

Prosjektet er det andre samarbeidet mellom Oslo Sinfonietta og Ignas Krunglevičius, etter verket Gradients som ble skrevet for sinfoniettaen og Det Norske Solistkor til åpningsseremonien av Ultima festivalen i 2012.   

Ignas Krunglevičius er en billedkunstner og komponist fra Kaunas i Litauen, som lever og virker i Norge. Han er utdannet komponist ved Norges Musikkhøgskole og har utstrakt erfaring med både komposisjon, billedkunst og installasjoner.    

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

Share This Event

bottom of page